AKTUELNO

Bizarne vesti stizu iz Pančeva. Naime, 42-godšnji muškarac i njegov 22-godišnji sin osumnjičeni su za krivično delo silovanje, jer su pre nedelju dana, navodno, kupili nevestu od 18 godina, za 600 evra, a zatim je obojica silovali i iživljavali se nad njom.

- Ovde imamo sticaj krivičnih dela, a najstrašnija je poruka da je robovlasništvo živo i prisutno. Strašno je što se sve dešava nadomak Beograda. Postavlja se pitanje ko su ljudi koji bi prodali svoje dete za bilo koji novac, kamoli za 600 evra. Njihova krivica je na prvom mestu, potom onih koji su je kupili i stekli pravo svojine nad njom. Sama rečenica zvuči strašno, kamoli ono što se desilo u 21. veku - kaže Antonović.

Otac i sin će na duže u zatvor, a šta će biti s roditeljima devojke.

- Oni imaju krivičnu odgovornost jer su raspolagali živim ljudskim bićem. Doveli su je u ropski položaj i snose odgovornost, pa će biti krivično gonjeni. Silovatelji će odgovarati zbog više krivičnih dela, verujem da će svima biti suđeno - dodao je Antonović.

Ovo nije izolovan slučaj, a Antonović je dao ogovor na pitanje gde se najčešće dešavaju ovakve strahote.

- Na žalost, ovo je vrlo zastupčljena pojava na Kosovu i Metohiji, jugoistočnoj Srbiji i to je relikt prošlosti koji se vezuje za tradiciju i običaje. Tome treba stati na put jer se dovodi u pitanje položaj ženske osobe kojoj se oduzimaju sva prava i pretvara se u seksualni objekat.