AKTUELNO

Uprava saobraćajne policije saopštila je da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo osmoro biciklista, što je dvostruko više u odnosu na isti period prošle godine, a takođe je povećan i broj povređenih biciklista.

- Najveći broj poginulih biciklista su građani stariji od 65 godina, a nažalost ove godine je kao biciklista život izgubilo i jedno dete na teritoriji Sombora - navodi se u saopštenju.

Saobraćajne nezgode sa nastradalim biciklistima uglavnom su se događale noću i u uslovima smanjene vidljivosti, pri čemu bicikli nisu bili propisno osvetljeni.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da povećaju opreznost i obrate posebnu pažnju na bicikliste, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda njihovim učešćem.

- Takođe, skrećemo pažnju biciklistima na obavezu da prilikom učestvovanja u saobraćaju noću i u uslovima smanjene vidljivosti moraju imati upaljeno belo svetlo na prednjoj strani i crveno svetlo na zadnjoj strani bicikla, a kako bi ih vozači motornih vozila blagovremeno uočili, poželjno je i da na svojoj odeći nose reflektujuće elemente - navode srpski saobraćajci.

Autor: