AKTUELNO

Marko Markuš (29) ubijen je sinoć oko 21.30 sati u Novom Sadu u klasičnoj sačekuši kod hotela "Sajam".

U njega je pucao zasad nepoznati napadač na parkingu u klasičnoj sačekuši kod pomenutog hotela. Navodno, Markuš je nameravao da uđe u svoj automobil, kada su iz mraka odjeknuli hici koji su ga pogodili.

Policija je odmah blokirala taj deo grada i krenula u potragu za osobom koja je posle ispaljenih hitaca pobegla, kako se pretpostavlja, kolima.

On je inaće i šurak košarkaša Darka Miličića.

Markuš je često bio u centru sukoba različitih narko klanova, pa postoje opcije da je posredi osveta zbog nekih ranijih sukoba, što bi trebalo dalja istraga da utvrdi.

Inaće ubijeni se družio sa NBA košarkašem i doskorašnjim direktorom KK Partizana, Nikolom Pekovićem u čijem automobilu je neposredno pre njegovog ubistva pronađena droga i oružje.

U toj policijskoj akciji privedena su dva crnogorska državljana od kojih je jedan blizak sa Šarićem.

Njegov zet košarkaš Dark Miličić, ranije je izjavljivao da se Markuš smirio i posvetio porodici.

- Kad dobije slobodan vikend, sve vreme je sa suprugom i sinom, kakvo ludovanje po kafićima. Tačno je da je Marko imao grehe u prošlosti, ali se promenio i vratio na pravi put - izjavio je Mličić 2014. godine za beogradske medije.

Na krštenju Miličićevog deteta nastala je i fotografija Markuša sa Nikolom Pekovićem i pevačem Darkom Lazićem.

Markušovo ime je krasilo novinske naslove a poslednji put pre osam meseci kada je u ponovljenom postupku pravosnažno oslobođen.

Naime, on je 2014. godine osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na pet godina zatvora jer je nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića na Tvrđavi.

Markušu je u utorak, 28. novembra trebalo da počne suđenje za incident koji se dogodio 2014. godine u Ulici Laze Talečkog kad je ranjen policajac Dalibor Bogdanović.

Pročitajte još: PUCNJAVA U NOVOM SADU: Ubijen Marko Markuš - mladić sa debelim dosijeom! (FOTO)

#Košarkaš

#Novi Sad

#Ubistvo

'