AKTUELNO

Pripadnici PU Sombor i Policijske stanice u Odžacima pronašli su danas (14.2.) u Srpskom Miletiću izmasakrirano telo Branka Ilića (63) iz ovog sela, čiji je nestanak bio prijavljen 31. januara.

Utvrđeno je da je nesrećnog čoveka ubio njegov bratanac, koji je s njim živeo u istoj kući.

- Telo je pronađeno u šahti na ulici, na međi između komšijske u kuće u kojoj su stanovali žrtva i ubica. S.I.(21) je ubio svog rođenog strica sekirom i macolom, a potom njegovo telo umotao i ubacio u šahtu – rekao nam je izvor iz policije.

S.I. je živeo sa stricem, jer su mu roditelji umrli, a i stric je bio sam. Mladić je stanovao na spratu kuće, a stric u prizemlju. Nestanak Branka Ilića prijavili su rođaci i komšije, kojima se, kako kažu u policiji, u „potrazi“ priključio i S.I.

- Pratili smo ga zbog čudnog i sumnjivog ponašanja i kretanja, a odranije je poznat po krađama i konzumiranju narkotika. Uhapsili smo ga, i priznao je ubistvo – rekao je naš izvor.

Ubijeni čovek bio je bolešljiv, nezaposlen i siromašan, tako da se koristoljublje odbacuje kao motiv ovog stravičnog ubistva.

- Najverovatnije je da se zločin dogodio u svađi i da je ubica bio pijan ili istovremeno pod dejstvom alkohola i narkotika – pretpostavljaju u policiji.

Meštani Srpskog Miletića kažu da se ne pamti da se ikad dogodilo takvo svirepo ubistvo u ovom selu sa oko 1.000 domaćinstva.

Telo ubijenog Branka Ilića upućeno je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.  

#Odžaci