AKTUELNO

Pripadnik Granične policije iz Prijepolja osuđen je prvostepeno pred Višim sudom u Užicu na pet, a njegova poznanica iz istog grada na dve godine i tri meseca zatvora zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga!

Naime, njih dvoje uhapšeni su 27. maja prošle godine ispred kuće okrivljene u jednom selu kod Prijepolja zbog 32 kilograma marihuane raspoređene u 30 paketa.

Nezvanično okrivljeni su pre hapšenja bili u višegodišnjoj emotivnoj vezi, a dan ranije vratili su se sa zajedničkog putovanja u Sarajevo.

- Tamo su se žestoko posvađali, jer je on bio patološki ljubomoran. Njegova partnerka nije želela da se njihova veza obelodanie. Dana kada su oboje privedeni, rekao je da je kod partnerke došao da raščiste nesporazum koji su imali - kaže naš izvor iz istrage.

Okrivljena je pred sudom priznala krivično delo, dok je Prijepoljac negirao navode optužnice, a njegov advokat najavljuje žalbu Apelaciji jer sud nije uvažio nijedan predlog ni svedoka odbrane.

- Pozivima sa telefona utvrđeno je da su se okrivljeni zajedno nalazili na istom mestu bar 20 do 30 minuta pre nego što to policajci navode da su ih videli. Oni kažu da okrivljeni ni sa kim nije pričao na telefon, a listing za taj period pokazuje dva poziva u trajanju od 202 sekunde. Još tvrde da je golim rukama uhvatio drške i nosio torbu od 32kg težine, a na njima nema njegovog DNK za koji veštak tvrdi da bi morao postojati. Sud je odbio predlog da se odredi telekomunikacio vestačenje i utvrdi gde su se policajci nalazi u vreme dok su okrivljeni bili u dvorištvu. Pritom, droga nije nađena dok su je iznosili već u podrumu kuće, dok je okrivljeni sedeo u službenom vozilu pored kuće. Takođe, ne postoje ni dokazi da je okrivljeni službenim džipom prelazio u Crnu Goru - izjavio je Ivan Čvrkić advokat okrivljenog.