AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Milana T. (58) zbog sumnje da je 30. decembra 2022. godine, u alkoholisanom stanju, skalpelom pokušao da ubije bivšu vanbračnu suprugu D.P. u tržnom centru Ada mol.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju, Milanu T. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, iz niskih pobuda, odnosno ljubomore, saopštilo je tužilaštvo.

Kako dodaje, predložilo je sudu i da osumnjičenom produži pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Milan T. je, kako se sumnja, 30. decembra oko 18 časova, na drugom spratu tržnog centra Ada mol, prišao D.P. s ledja, uhvatio je levom rukom za kosu i nakon pretnje rečima Ajde sada napolje da te prekoljem, oborio ju je na pod, pa joj je skalpelom, koji je držao u desnoj ruci, zadao jedan ubod u predelu vrata.

Dvojica prisutnih gradjana uspeli su da savladaju Milana T. i zadrže ga do dolaska policije, a D.P. je prevežena kolima Hitne pomoći u Urgentni centar.

Milan T. je kritičnom prilikom imao u krvi 0,86 promila alkohola.

Autor: