AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu danas treba da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje.

Suđenje bi danas trebalo da se nastavi svedočenjom okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina, koji je svoje izlaganje započeo juče.

Hrvatin je tokom jučerašnjeg izlganja kratko napomenuo da će u daljem izlaganju govoriti o ubistvu Aleksandra Šarca, a tokom izlaganja govoriće i o likvidacijama koje su obuhvaćene optužnicom.

Pre Hrvatina okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je ispričao šta mu je poznato o zločinima koje su počinili pripadnici Belivukove grupe.

Suđenje koje je bilo zakazano za ponedeljak je prekinuto zbog neprimernog ponašanja advokata odbrane, zbog čega je sudija jednom advokatu izrekla opomenu dok je drugog novčano kaznila.

Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 18 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja su počinili njegovi nekadašnji prijatelji, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe.

Hrvatin se nagodio da za kaznu zatvora od 15 godina priča svoja saznanja o zločinima, dok će Nikola Spasojević biti osuđen na kaznu zatvora od 14 godina po završetku suđenja.

Autor: