AKTUELNO

U naselju Braće Jerković u Beogradu noćas se dogodio bizaran napad na muškarca V.V. (42) dok je šetao svog psa, a očevidac je za medije detaljno ispričao šta se dogodilo.

- Prišao mu je dečko A.M. (32) koji nam je u kraju svima poznat i zgrabio ga za povodac, čovek mu je prvo objašnjavao da pusti psa, a ovaj mu je samo odgovarao "šta je bilo" i vikao - kaže komšija i dodaje:

- Bio sam daleko, a bio je mrak i nisam mogao da vidim šta se tačno dešavalo, hteo sam da gledam svoja posla, a V.V. deluje kao čovek koji može sam da se odbrani. Međutim, napadač ga je gurnuo i ponovo pokušao da mu otme povodac, ali ga je čovek savladao. Kad sam se ponovo okrenuo on je već bio krvav, tad sam shvatio da je napadač izvadio nož. Bilo je par ljudi okolo koji su pozvali pomoć odmah, ja sam video da je A.M. krenuo da beži, ali ne i dokle je stigao.

Kako objašnjava sagovornik, V. V. je uspeo da spase psa, a u pitanju je pomeranac.

- A.M. je pre možda mesec dana tek izašao iz psihijatrijske ustanove, ranije je stalno napadao ljude po ulici, ali nikada nije imao oružje - kaže komšija.

Prema njegovim rečima, napadač je najverovatnije hteo da ukrade kuče da bi ga prodao.

- Nije bio lični napad, poznaju se, ali isto kao što i ceo kraj zna A.M., po problemima. Jedini motiv bio je taj pas. Napadač je hteo da ga proda na nekom crnom tržištu i uzme neke sitne pare za ko zna šta - navodi sagovornik.

Podsetimo, napad se dogodio oko 20 časova u četvrtak, a V.V. je hospitalizovan sa teškim telesnim povredama nanetim nožem.

- V. V. je porodičan čovek, ne može biti normalniji. On se samo branio i savladao bi ga jer je krupan čovek, ali je ovaj izvadio nož. Mogao je i da ga ubije, nadam se da će se komšija brzo oporaviti - kaže sagovornik.

Autor: