AKTUELNO

Osumnjičeni D. N. (51) iz okoline Smedereva koji je juče uhapšen zbog sumnje da je pokušao čekićem da ubije majku D. N. (76) saslušan je večeras u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

- Osumnjičeni je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem u ovom delu postupka. Nakon saslušanja tužilaštvo je podnelo predlog nadležnom sudu u Smederevu da se D. N. odredi pritvor do 30 dana i to po tri osnove, kako ne bi uticao na svedoke, zbog opasnosti da ne počini krivično delo u kratko vremenskom periodu i zbog uznemiravanja javnosti - kaže sagovornik.

Podsetimo, D. N. je kako smo ranije pisali, došao u porodičnu kuću u selo kod Smedereva navodno pijan, i nakon žustre rasprave sa majkom uzeo čekić i udario je u slepoočnicu.

- Nesrećna žena je pala kao pokošena i krv je počela da lije na sve strane. Kolima Hitne pomoći prevezena je u bolnicu gde joj se lekari i dalje bore za život, dok je osumnjičeni uhapšen - podseća izvor i dodaje da su sin i majka živeli sami i da su imali konstantno probleme.