AKTUELNO

Prošlo je 11 godina otkako je Milanče Ivanović ubio svoju 20 godina mlađu devojku Mariju Mihajlović (20) udarcima čekićem u glavu.

Prošlo je 11 godina, ali u Smederevskoj Palanci i okolini ne zaboravljaju brutalni zločin.

Tri godine kasnije harmonikaš iz Badljevice osuđen je na 15 godina zatvora zbog ubistva Marije, sa kojom je bio i u orkestru, a koju je usmrtio sa 29 udaraca čekićem u glavu.

Ivanović je kažnjen sa 15 godina zatvora, jer je tokom suđenja odbačena kvalifikacija da je ubistvo bilo surovo.

Veštak koji je radio na obdukciji istrajao je na tvrdnji da je Marija od svakog od 29 udaraca čekićem mogla da padne u duboku komu, i da u tom stanju nije trpela bolove.

Milanče Ivanović, šef orkestra u kome je pevala Marija, bio je sa žrtvom u emotivnoj vezi. Kada je ubrzo po ubistvu uhapšen izjavio je policiji i u istrazi da je bio zaljubljen u Mariju koja je htela da ga ostavi.

Harmonikaš i pevačica posvađali su se u automobilu na putu Smederevo-Mladenovac.

U žaru svađe Marija je izašla iz automobila, a gnevni harmonikaš je potegao čekić i pogodio je u glavu. Od udarca je pala a Milanče je nastavio da je udara još 28 puta. Po telu joj je naneo isto toliko udaraca.

Potom je leš bacio u jarak na drugoj strani puta i prekrio ga granjem.

"Mnogo sam je voleo i bio sam ljubomoran, jer se viđala s drugim muškarcima i htela da me ostavi", rekao je Ivanović na saslušanju u policiji.

Mariju je smrt zatekla samo dve nedelje posle 20. rođendana. Živela je sa majkom i dve sestre. Roditelji su im razvedeni, a Marija je često viđala i oca.

Autor: