AKTUELNO

Dečaci stari od šest meseci do pet godina, koji su se ugušili u svom stanu u Novom Pazaru, sahranjeni su juče. Mama i tata nisu mogli da ih isprate na večni počinak

Četvoro dece, koja su u nedelju izgorela u požaru u stanu u Novom Pazaru, sahranjena su juče, dok se lekari i dalje bore za život njihovog oca A. A., dok je majka A. A. juče prebačena na psihijatrijsku kliniku u Beogradu.

S obzirom na teško zdravstveno stanje u kom se nalaze, roditelji nisu mogli da na večni počinak isprate svoja četiri sina, stara šest meseci, tri i pet godina.

Razorena porodica

- Porodica je u trenu razorena. Dece više nema, otišli su zajedno. Otac je u lošem fizičkom stanju, ima opekotine na 50 odsto tela i probelem sa disajnem. Majka je fizički dobro, ali je u nervnom rastrojstvu - kaže naš izvor i dodaje da je sahranu dece organizovala rodbina njene majke iz Novog Pazara. U ovom gradu je proglašen trodnevni i Dan žalosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Katastrofalan požar se, podsetimo, dogodio u nedelju oko sedam sati ujutru u naselju Jalije, a šestomesečna beba, blizanci stari tri godine i petogodišnji dečak, najpre su se ugušili ugljen-monoksidom, a potom je tela zahvatila i vatra.

- Porodica je spavala kad je stan buknuo. Pretpostavlja se da je vatru izazvala peć, koja se zapalila pošto se na njoj sušio veš. Deca su spavala u jednoj sobi, a roditelji u drugoj. Otac je pokušao da spase sinove, ali nije uspeo - podseća izvor.

Apel za pomoć

Baka dečaka po ocu, koja živi u Egiptu, juče je na društvenoj mreži Fejsbuk napisala da se njen sin nalazi u veoma lošem zdravstvenom stanju.

- Molim vas da se pomolite za mog sina i njegovu ženu. Izgoreo im je stan u Srbiji dok su bili u njemu. Nažalost, tada je stradalo njihovo četvoro dečice - napisala je baka mališana:

- Moj sin je na intezivnoj nezi i njegova žena je u bolnici. Molim se da ozdrave, ali i da nađu spas nakon tragedije koja ih je zadesila. I brat teško povređenog oca, apelovao je na sve dobre ljude da pomognu njegovom bratu A. A. - Stanje mog brata je zabrinjavajuće i hitno su nam potrebni davaoci kože i krvi u Beogradu! - napisao je brat A. A.

Foto: Pink.rs, Fotoo/Privatna arhiva

Ugljenisana tela

Dr Šefćet Hajrović iz Opšte bolnice u Novom Pazaru rekao je da je otac dece odmah transportovan za Beograd u Klinički centar Srbije, a dan kasnije za Beograd je transportovana i njegova žena.

- Majka je hirurški dobro i nema razloga da dalje bude kod nas u bolnici. Konzilijum lekara, u kojem je bio i psihijatar, odlučio je da ona bude transportovana u Specijalnu bolnicu "Laza Lazarević" u Beogradu - rekao je dr Hajrović, koji je ranije naveo da je troje dece u njihovu bolnicu dovezeno ugljenisano, a da je četvrto reanimirano, ali da nije moglo ništa da se uradi.

- Otac ima preko 50 odsto opekotina na telu, a imao je i problema sa disajnim putevima. Intubiran je i posle stabilizacije hitno je transportovan za Beograd. Majka dece imala je lakše opekotine na čelu i rukama - naveo je doktor.

Foto: TV Pink Printscreen

Vatrogasac Arslan uleteo u vatru

Nakon tragedije u Novom Pazaru, saznalo se da je jedan hrabri momak, inače, vatrogasac-spasilac Arslan Arslanović uleteo u stan u plamenu kako bi spasao decu koja su bila unutra.

Nažalost, u trenutku kada je hrabri vatrogasac ušao u stan, decu su već bila mrtva. Njegovo požrtvovanje videli su svi, pa je on i u tako tužnom danu gde su mališani izgoreli postao heroj koji vraća veru u dobre junake.

Autor: