AKTUELNO

Marko Pjanović iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu uhapšen je večeras u Bijeljini. Prema saznanjima medija, iza smrti Radoševića stoje pripadnici kriminalne grupe "Vračarci".

Naime, Pjanović se nekoliko puta video sa Eskobarom, navodno da bi dogovorio kupovinu blindiranog automobila za prijatelja.

Kako saznajemo, celu ekipu koja je uhapšena okupio je i angažovao L.P. sa Karaburme, koji je u bekstvu.

Foto: Pink.rs, Društvene mreže

Nalog dao Džoni?

L.P. je, kako se sumnja nalog dobio od Nikole Vušovića Džonija, za kojim je, takođe, raspisana poternica. Istrazuje se ko je glavni naručilac ubistva.

Dve su verzije ko je nalogodavac. U opticaju su dva imena mafijaških bosova, koji sarađuju u kriminalnim poslovima. Jedan od njih je tražio i platio za glavu Radoševića, prenose Novosti.

Zvicer finansirao zločin?

U finansiranju zločina sa delom novca učestvovao je, prema operativnim informacijama, i Radoje Zvicer.

Pjanović se do Loznice odvezao drugim automobilom, pa je najverovatnije čamcem prešao Drinu. Karavan sa kojim su se ubice dovezle do pumpe Pjanović je pre ubistva nabavio u Kraljevu.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske su locirali i uhapsili večeras u Bijelini Marka Pjanovića za kojim je MUP Srbije raspisalo Inerpolovu poternicu.

Foto: STRANA.UA

Interpol je raspisao međunarodnu poternicu za Pjanovićem zbog učešća u ubistvu Ranka Radoševića, poznatog i pod nadimkom Eskobar.

U Sarajevu je u utorak uveče uhapšena Pjanovićeva devojka Azra Š. (22) za kojom je takođe bila raspisana medjunarodna poternica zbog ubistva Ranka Radoševića Eskobara, 9. marta u Beogradu.

Vođa navijača

Pjanović je inače jedan je od vođa navijača Partizana u Brčkom.

Prema pisanju medija, Azra i Marko imali su ulogu da ispitaju teren i dogovore kupovinu automobila.

- Azra i Marko su se pretvarali sa su kupci. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani za kupovinu, navodno dogovorili kupovinu jednog automobila marke VW. Sutra su u zakazano vreme za kupoprodaju na pumpu umesto njih dvoje, došle ubice - navodi sagovornik iz istage.

Foto: FACEBOOK.COM/MUP RS

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar, iz Nikšića, ubijen je 9. marta u kafiću u sklopu benzinske pumpe u Rušnju, u Beogradu. ,Eskobar je sahranjen na groblju u Orlovači, a više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Autor: