AKTUELNO

U osnovnoj školi u Železniku, jedan učenik je mog sina uhvatio za duksericu, oborio ga i vukao niz stepenice, zbog čega je dete dobilo povredu kičme i butine, rekla je za Kurir majka žrtve vršnjačkog nasilja.

- Moje dete je došlo ranije na pretčas i odvelo je mlađeg brata u školu. S obzirom na to da je prvi čas u popodnevnoj smeni imao fizičko, došao je do sale da ostavi stvari i da izađe napolje jer je bilo lepo vreme. Na vratima ispred fiskulturne sale je bio dečak koji je tada imao fizičko i rekao je mom sinu da se skloni s vrata- kaže majka i dodaje:

- Prvi je započeo konflikt, ali moje dete nije želelo da ulazi u sukob. Ovaj ga je uhvatio za duks, njegovog druga je nogom šutnuo u zadnjicu i počeo je moje dete da vuče niz stepenice - priča zabrinuta majka.

- Dete nam je kasnije javilo šta mu se desilo u školi i da je tražio razrednog starešinu kako bi mu se ispričao i rekao da se sve vidi na snimku s video-nadzora, ali razredna nije odreagovala. Niko nije hteo da ga sasluša, dežurnog nastavnika nema, direktorka otišla kući. Suprug je otišao u školu, ali pošto je počeo čas, razredna nije htela da sasluša.

Ona ističe da je dete bilo istraumirano.

- Uveče nas zove razredna i kaže da je direktorka pregledala snimak i da nije došlo do nasilja, kao i da đaci nema šta da traže ispred sale ako nemaju fizičko. Lekar je konstatovao da dete ima kontuzije na leđima. Dali smo izjavu i u policiji. Koliko sam upućena, slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu.

Majka dodaje i da su ona i suprug sutradan otišli u školu.

- Pedagog je na našu inicijativu vratio snimak i videli smo horor koji je dete preživelo. Krupniji dečak ga je vukao deset stepenika, pa onda još deset, a njegovog druga je šutnuo nekoliko puta. Pedagog shvata kakav su propust napravili i obećali su da će održati sastanak s timom u školi- kaže majka.

- Tek juče su nam javili da će dečak biti sankcionisan, da je utvrđen stepen nasilja, ali niko ne pominje da se škola oglušila o moje dete, već pitaju zašto se nije obratio na prvom času, nego na drugom.