AKTUELNO

Policija, vatrogasci, prijatelji i ribari i dalje pretražuju Dunav u potrazi za trojicom nestalih mladića - Milošem M. (37) iz Zemuna, Nenadom T. (38) iz Ugrinovaca i Milanom N. (36) sa Novog Beograda, koji su u subotu uveče nestali u reci kod Ade huje kada se prevrnuo čamac u kom su bili.

Sa njima je u polovilu u tom trenutku bio i četvrti drugar, Mane K. koji je jedini uspeo da dopliva do obale. On je pregledan u Urgentnom centru, fizički je stabilan, ali je pod velikim stresom i šokom, kažu njegovi poznanici.

Još tragaju za njima

Prema njihovim rečima, ništa nije ukazivalo na to da će se ovako nešto dogoditi, a za svu četvorici imaju reči hvale, nazivajući ih velikim ljubiteljima prirode i druženja.

Jedan od nestalih, Miloš M., koji je vozio čamac u trenutku nesreće, pre samo sedam dana proslavio je rođendan.

- Miloš je pre nedelju dana slavio rođendan u društvu porodice i prijatelja. Primio je mnogo čestitki i na svom Fejsbuk profilu - kaže jedan od poznanika nestalih:

- Milan N. uskoro postaje otac, jer je njegova žena trudna. Jedva je čekao bebu, a o tome je u septembru obevestio prijatelje na Fejsbuku. Mane K. i Nenad T. su kumovi. Voleli su reku, provodili su vreme na vodi i ovo im nije bio prvi put da su isplovili čamcem - kaže izvor i dodaje da su se četvorica drugara u subotu okupila posle dužeg vremena:

- Nisu se dugo svi zajedno videli i družili, zato su i organizovali taj izlet. Išli su da rošitljaju na ostrvo Bela stena i posle celodnevnog druženja, kada su krenuli kućama, desilo se šta se desilo.

Kako smo već pisali, u subotu uveče su vremenski uslovi bili jako loši za plovidbu, duvala je košava, talasi su bili visoki, a voda hladna.