AKTUELNO

Nezapamćen slučaj porodičnog nasilja potresao je Grocku, kada je otac (55) pokušao da ubije svoju ćerku (18) tako što se sa njom u kolima u punoj brzini namerno zakucao u betonsku banderu!

Od siline udarca, on je poginuo na mestu, a tinejdžerka je sa teškim povredama prevezena u bolnicu. Jeziva drama, da podsetimo, odigrala se u ponedeljak u jednom mestu na teritoriji opštine Grocka, a pozadina ove priče je stravična.

Naime, kako pričaju rođaci i prijatelji porodice, otac je danima najavljivao da će ubiti ćerku i sebe kako bi naterao svoju suprugu da pati, jer ga je nedavno ostavila i niije želala da mu se vrati.

- Toliko je bio ozbiljan u svojoj nameri da je čak i obezbedio dva grobna mesta, za ćerku i za sebe. Čak se i raspitivao po selu da kupi pištolj, ali kako nije uspeo da ga nađe na crnom tržištu, odlučio je da se svojim "fijat puntom" zabije u banderu i tako sa sobom u smrt povede i ćerku - pričaju nam sagovornici.

Deda po majci teško povređene devojke, ispričao je za Kurir da je njegov zet, odnosno devojčicin otac, zaista najavljivao ovo što je u ponedeljak i uradio, a potvrdio nam je i da je obezbedio grobove za njih dvoje.

- Svi oko tog čoveka su godinama trpeli nasilje, a naročito moje ćerka i unuka! Ćerka je s njim bila u braku 30 godina, ali ona nije smela bez njega nigde da mrdne. Nije smela ništa ni da kaže, niti da nekoga pogleda bez njegovog odobrenja. Pored roditeljske kuće ona je prolazila gledajući u pod - priča deda povređene tinejdžerke.

On dodaje da je njegova ćerka nedavno, kada je njena ćerka postala punoletna, skupila hrabrosti i napustila nasilnog muža.

Foto: FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

- Odlučila je da ga posle toliko godina ostavi, nije više mogla da izdrži. Njihova ćerka je ostala da živi s ocem. Onda je on počeo da preti da će ubiti i sebe i dete kako bi njoj napakostio - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Kobnog dana moja unuka je sa svojo drugaricom htela da sedne u očeva kola da idu negde, a on je drugairic rekao: "Sedi, sada ćemo da se vratimo!". Unuka je ipak želela da i drugarica pođe s njima, pa je i ono dete ušlo. Čim je sela, on je izvadio nož i naredio joj da izađe.

Ubrzo potom, dogodilo se samoubistvo i pokušaj ubistva, a sumanutu vožnju "fijat punta" zabeležile su i sigurnosne kamere. Uznemirujuć snimak, na kom se vidi da nema kočenja, osvanuo je i na društvenim mrežama.

Na mestu nesreće zatekla se jedna medicinska sestra, sasvim slučajno, i ona je bila očevidac svega.

- Prvo je prošao pored nje kolima, napravio krug i onda projurio tako da je ženu zatresao i zabio se u tu betonsku banderu. Ona je potom prišla i pomogla tinjedžerki do dolaska Hitne pomoći - kažu nam košije.

Autor: