AKTUELNO

Pukovnik Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, kaže da i dalje postoje učesnici u saobraćaju koji u istom ne učestvuju na propisan način.

Kada se govori o statistici, on kaže da je stanje nešto povoljnije u odnosu na prethodne godine.

Foto: TV Pink Printscreen

- Smanjen je broj poginulih, smanjen je broj nesreća i nezgoda, a ono što je bitno je to da je došlo do ublažavanja posledica nezgoda, što znači d aje manje ppovređenih. Pojedine saobraćajne nesreće su izazvale pažnju u medijima, kao ona od juče gde su poginuli baka i deka a unuci se bore za život. Ono što je karakteristično za ova tri meseca je da su stariji učesnici u saobraćaju ostali nešto problematičniji - rekao je potom Belancan.

Prošle godine su mladi bili problematičniji, a sada su to stariji učesnici u saobraćaju, rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

- Iako apelujemo da učestvuju propisno i bezbedno, mnogi se toga ne drže i dalje. Bezbednost se odnosi na sve, svi možemo d autičemo na to. Brzinu mi kobntrolišemo, pešak isto, on gleda gde će preći ulicu. Vozači nisu shvatili da je brzina ubica broj jedan. I pojas je besplatan, hajde da ga koristimo - priča Belancan.

Kako je dodao, kod motociklista kaciga je jedan od neizostavne opreme, posebno jer su istraživanja pokazala da glava uvek prva strada.

- Sinoć je jedan motociklista poginuo jer nije nosio kacigu - dodao je potom.

Foto: TV Pink Printscreen

Juče je na teritoriji Beograda otkriven 21 motociklista koji nije vozio propisno, rekao je Belancan.

Autor: