AKTUELNO

Ubistvo Nikšićanina Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, ponovo je uzdrmalo podzemlje regiona, a prema saznanjima Kurira Radošević je uveliko već razvijao svoje poslove u Beogradu.

Naime, on je bio vlasnik auto-placa u Beogradu gde su prodavali uglavnom luksuzni automobili, a najjeftiniji je koštao 30.000 evra. A kako saznajemo, Radošević je bio vlasnik i kafića na pumpi u kojem je i ubijen tog 9. marta.

Ranko Eskobar je, da podsetimo, ubijen u kafiću na benziskoj pumpi u Rušnju kada su u njegov lokal upala dva napadača sa pištoljima u rukama, nosili su kapuljače i hirurške maske na licu.

Foto: Pink.rs, Društvene mreže

- Brzom akcijom policije osumnjičeni za njegovo ubistvo su uhapšeni. Kao direktni izvršioci označeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, a kao njihovi pomagači maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima u štek stanu i par iz Brčkog Azra Š. (22) i Marko P. inače vođa navijača Partizana u ovom gradu Republike Srpske - podseća izvor Kurira.

Prema rečima našeg izvora Ranku je posao sa automobila bio primaran.

- Taj auto-plac je njemu bio jako važan i mnogo je uloženo u ceo posao i automobile sa kojima je radio. Zbog toga je svako vozilo bilo iznad proseka, sa cenom koja se pratila kvalitet. Jedini način da on bude zainteresovan za razgovor sa nekim koga ne poznaje bili su ti automobili, tako je namamljen - kaže izvor Kurira.

Ranko je, inače, ispred svog kafića u kom je i ubijen imao i nekoliko skupocenih automobila marke "audi","brabus", "mercedes" i "lend rover".

- Pretpostavlja se da su ti autmobili bili izloženi na parkingu kafića kao reklama - dodaje naš sagovornik.


Upravo tako su, da podsetimo, ubice namamile Radoševića da dođe u kafić na sastanak sa njima.

- Oni su, najverovatnije, sa njim razgovarali da se nađu i dogovore kupovinu automobila, a on je kao mesto izabrao svoj kafić što je sa poslovne strane dobar potez i prikazuje ga kao ozbiljnog čoveka. Međutim, nije bio oprezan i plaćenici su u njega ispalili sedam metaka usred lokala čiji je vlasnik - kaže naš izvor.

Naručilac

Motiv ubistva Ranka Radoševića nije otkriven, ali, kako je Kurir već pisao, uhapšeni Marko P, na saslušanju je ispričao da je nalogodavac za ovu likvidaciju ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu prošle godine.

- Navodni motiv u oba napada koji su odrađeni po istom modelu, je strah od krvne osvete. Radošević i otac Luke Žižića su obojica rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu prošle godine pretpostavljalo se da je nalogodavac bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišćenih računa iz prošlosti - podseća izvor Kurira i dodaje:

- Isti je čovek, tako, naredio i da se otpiše Radošević koji bi mogao da se osveti za Lukino ubistvo. Istraga će dokazati o čemu se tačno radi, ali pretpostavka je i da je isto čovek u Nikšić poslao Uroša N. sa falsikovanim dokumentima, da likvidira Lukinog oca, Mija Žižića.

Autor: