AKTUELNO

Rečna policija sa Dunava, vatrogasci, dobrovoljci, članovi porodica nestalih kao i prijatelji nastavili su i danas potragu za trojicom mladića koji su nestali u talasima Dunava u subotu, 18. marta uveče.

Porodice nestalih poslale su apel svim kajakašima koji mogu da pomognu da dođu na reku, a takođe upozorili su dobrovoljce koji se kreću po opasnom terenu da budu posebno oprezni.

Dušan Marković, rođeni brat nestalog Milaša Markovića izjavio je za Pink da je u toj noći saznao šta se desilo.

- Krenuli smo odmah ka Pančevačkom mostu tamo su došli i ostali članovi porodice. Tražili smo mesto gde možemo da priđemo obali i da glasovno pokušamo da nam se neko odazove. Išli smo sve više i više nizvodno, u jednom trenutku smo naišli na obalu reke Tamiš gde smo videli jedan ugostiteljski objekat gde je bilo ljudi i puno čamaca. Zamolio sam ljude da uđem u čamac i da probamo da nađemo nekoga - navodi Marković.

Već u toku noći smo našli prsluk za spasavanje i odmah obavestio policiju, priseća se brat nestalog mladića, dodajući da je na dalje krenula spontana organizacija gde su svi davali sve od sebe da se pronađu nestali.

On navodi da od tada nisu stajali niti će stajati sa potragom i veruje da će nestale poronaći.

Foto: TV Pink Printscreen

Ilija Škorić, pukovnik policije, izjavio je za Pink da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz više sektora angažovali sve raspoložive kapacitete radi pronalaska ovih mladića.

- Svaka informacija koju smo dobili od građana ili pripadnika špolicijske službe je proverena, da li je ona tačna ili netačna. Ništa se ne ostavlja slučaju. Teren je strašno nedostupan a dunav je u visokom vodostaju i jako je brz. Samo priobalje je teren sa puno šiblja ali to nije omelo kako ni policijske službenike tako ni ljude koji su došli a pomognu - naveo je Škorić.

Dušan Marković, brat nestalog mladića rekao je da se situacija na vodi menja iz dana u dan i aplovao na pešake koji dolaze tamo i dobrovoljce da im pomognu koliko mogu ali i da budu oprezni.