AKTUELNO

Svake godine, Novosađani prvi april pamte po nezapamćenoj tragediji koja je ostavila veliku ranu na srcima kako porodica poginulih u požaru u diskoteci "Kontrast", tako i cele Srbije.

Kobne noći 2012. godine, oko tri sata posle ponoći, izbio je požar u diskoteci "Kontrast", koji je zauvek ugasio živote šestoro mladih ljudi.

Prvi april simbolizuje dan šale, ali za Novosađane taj dan kada su mladi nastradali postala je surova istina. Bolna, da bolnije ne može biti.

Kobne noći, u požaru su nastradala tri mladića i tri devojke. Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Oni su poginuli mahom od gušenja dimom u prostorijama toaleta na spratu diskoteke gde su pokušali da se sakriju od vatrene stihije.

Podsetimo, za smrt šestoro mladih su osuđeni vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga. Ganić je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, zakupci Stanišić i Ratković na devet i sedam godina, dok je električar Papuga osuđen na devet godina zatvora.

Ganiću je kasnije preinačena kazna na četiri godine, i nakon izdržane dve trećine, pušten je na slobodu.

Autor: