AKTUELNO

Svako puštanje psa van dvorišta kažnjivo je i za takvo postupanje propisana je novčana kazna za koju se vlasniku, odnosno držaocu psa izdaje prekršajni nalog

Gradska uprava za inspekcijski nadzor Čačka primila je obaveštenje od službenog lica preduzeća JP "Pošta Srbije" da je prilikom vršenja službene dužnosti bio napadnut od strane vlasničkog psa.

- Postupajući po primljenom obaveštenju od zaposlenog lica preduzeća JP "Pošta Srbije" Beograd Područna jedinica Čačak, koga je prilikom vršenja službe napao vlasnički pas na ulici, Komunalna milicija je izašla na lice mesta i sankcionisala vlasnika psa, koji istog nije držao u skladu sa propisom - navodi se u saopštenju JP "Pošta Srbije".

Odredbama članova 11. i 21. Odluke o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja na teritoriji grada Čačka (Službeni list grada Čačka broj 23/2012 ) propisani su uslovi za držanje i izvođenje pasa van zatvorenog prostora.

Takođe, svako puštanje psa van dvorišta kažnjivo je i za takvo postupanje propisana je novčana kazna za koju se vlasniku, odnosno držaocu psa izdaje prekršajni nalog.

Apelujemo na građane da sa svojim psima postupaju u skladu sa odredbama Odluke i ne puštaju pse van dvorišta kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

Autor: