AKTUELNO

Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović Apelacioni sud u Beogradu je produžio pritvor za još tri meseca.

Istovremeno, na društvenim mrežama osvanula je peticija "Pravda za Jecu" u kojoj drupa građana traži smenu tužiteljke koja vodi istragu ubistva pevačice. Više od godinu i po dana nema odgovora na pitanje ko je ubio Jelenu Marjanović.

Foto: Printscreen

Advokat Nebojša Milosavljević za Pink kaže da produžavanje pritvora Zoranu Marjanoviću znači da tužilačka istraga još nije završena i da nisu izvedeni svi predloženi dokazi.

- Njemu 10. marta ističe pritvor. Ako tužilac do tada ne prikupi dovoljno dokaza i ne podigne optužnicu Marjanović po sili zakona mora biti pušten na slobodu – istakao je Milosavljević.

On je mišljenja da je veliko intersovanje javnosti za ovaj slučaj negativno uticalo na istragu, te da detalji poput fotografija sa mesta zločina nisu nikako smeli da se izađu u javnost, odnosno da se pojave u novinama.

Foto: Portal Republika

- Mislim da sud i tužilaštvo dobro rade posao. Lopta je u drvorištu policije, oni su zaduženi za prikupljanje dokaza. Policija je odgovorna zašto slučaj nije rešen - smatra Milosavljević.

Aleksandar Crnomarković, novinar Informera, koji je pratio slučaj ubistva Jelene Marjanović kaže da se u medijima pojavlju razne spekulacije jer novinari nemaju dovoljno vremena da informacije provere iz nekoliko izvora.

Foto: Printscreen

- Mediji su tu da daju informacije ljudima o onim temama koje ih zanimaju. Nije naša krivica što ljude najviše zanima ovaj slučaj - smatra Crnomarković.

Urednik portala "Embargo" Predrag Jeremić je, takođe, mišljenja da pisanje medija otežava istragu, ali ima utisak i da porodica Marjanović nešto krije.

- Novim izmenama zakona Zakona o krivičnom postupku došli smo do toga da policija bude kompletno u službi tužilaštva. Pitanje je da li se ta istraga vodi u pravom smeru -  naveo je on.

Jeremić kaže da ima utisak da porodica Zorana Marjanovića, iz samo njima znanih razloga, skriva neke tajne:

- Suštna je kako ih naterati da se otvore -

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'