AKTUELNO

Autobus pun maturanata Ekonomske škole u Nišu zapalio se u nedelju, oko 10 časova po našem vremenu, zbog kvara, po povratku sa ekskurzije, na putu od Krfa ka Solunu. Kako su nam roditelji ispričali, deca su iskakala iz autobusa nasred auto-puta uplašeni zbog dima koji je kuljao iz autobusa.

Na svu sreću, deca su brzo evakuisana i svi su dobro, ali je nezgoda mogla da bude mnogo veća.

Roditelji koji su nam se javili, a koji su želeli da ostanu anonimni, ispričali su da se autobus kvario u više navrata, sve dok na kraju nije zadimio.

- To je bio gust, crni dim, nije bilo vatre. Deca su izašla iz autobusa, to se dešavalo na putu, ali dim je bio baš ogroman. Deca su stala na auto-put, prema Solunu, što je meni bilo još gore. Onda su tu čekali autobus pa su ih prebacili do pumpe pa su tu opet čekali. Išla su dva autobusa za decu iz Ekonomske škole, onda se vratio jedan da bi deca mogla da prebace stvari. Do tragedije nije došlo, Bogu hvala, ali ne vidim razlog da se ćuti o ovome, jer je moglo da se desi strašno. Moj sin je čuo da se dovod za gorivo prekinuo, izvukao, pa je onda gorivo kapalo na motor. To se dešavalo u nedelju između devet i 10 ujutro. Deca su došla u pola tri u noću jer je po njih poslat novi autobus iz Srbije za Grčku, do Soluna – priča nam jedan od roditelja.

Ona je dodala da su roditelji zabrinuti jer su sve učestalije nezgode sa autobuskim prevoznicima koji voze đake.

Slobodan Tarlać, vlasnik agencije čiji su bili autobusi rekao je da je autobus bio ispravan i da je prošao tehički pregled.

Autor: