AKTUELNO

Komšije zgrade u kojoj živi Kosta K. (13), dečak koji je juče ubio osam školskih drugara i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije, još uvek su u velikom šoku, nemaju snage da komentarišu jučerašnju tragediju, a o porodici dečaka nemaju ružne stvari da kažu.

Kako priča jedan komšija, otac dečaka se uvek svima u zgradi našao kada im je bila potrebna pomoć - kao doktor, ali i kao komšija.

Takođe, dečak je često pomagao, donosio je komšijama hranu.

Ipak, ono što ih sve iznenađuje jeste da je Vladimir u stanu imao toliko oružja.

- Kada je policija iznosila stvari iz stana kažu da je nađeno još oružja. On je 2016. godine predao zahtev za oružje i valjda je od tada počeo da ga skuplja, ko zna, šta mu je kvrcnulo u glavi - priča jedan komšija.

O Kosti govore kao o povučenom i stidljivom momku, kojeg nisu viđali sa drugarima.

- Uvek je sa njima bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno ga nikada nisam video sa društvom. Ali znam da je noć pre tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, sa njima koje je upucao! Tu je bila i jedna devojčica koja mu se dopadala, i nju je upucao - priča šokirani komšija.

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/Društvene mreže/TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

"Šta da radimo ako ga vidimo ovde?"

Kako dalje pričaju, o Vladimiru su znali koliko im je pričao, da su mu rođaci uspešni sportisti i pisci, kao i da je uvaženi doktor. Ipak, da ide u streljanu niko nije znao.

- Toliko puta smo pričali i viđali se. Nikada nije spomenuo da ima oružje, niti da ide u streljanu. Ne znam ni da li će on sada snositi neku odgovornost, Kosta će morati da izađe napolje, šta da radimo ako ga vidimo ovde.. Sigurno će neka porodica hteti da se osveti - priča jedan komšija.

Foto: Tanjug/STR

Smatraju da će porodica morati da se odseli.

O ocu i majki dečaka kažu da oboje rade u zdravstvu i da su poznati kao vaspitani i ljubazni ljudi.

Kako pričaju, najmlađe dete devojčica je sada negde sa majkom.

- Nikada nije bilo sa njima problema, osim što se Vladimir bunio kada je trebalo da se otvori Pravoslavni centar u zgradi, otvoren je na istom spratu gde su i oni, tamo idu zavisnici na savetovanje. Bunio se i protestovao čak i kod patrijarha. Plašio se kakvi će ljudi ulaziti u zgradu, jer je savetovalište za zavisnike od alkohola i droge - priča jedan komšija.

Autor: