AKTUELNO

Ubica iz Mladenovca nakon svađe sa policajcem, krenuo je u krvavi pohod u kom je ubio osam, a ranio 14 ljudi.

U. B. (21) započeo je svoj krvavi pir ubistvom pripadnika policije i njegove sestre, a završio ubistvom osam i ranjavanjem četrnaest ljudi, od kojih je sedmoro životno ugroženo.

Ubica iz Mladenovca se posvađao sa policajcem iz Dubone nakon čega je otišao kući po “kalašnjikov” kojim je počinio masovna ubistva. Ubio je policajca i njegovu sestru, a potom je iz lokalne prodavnice izašao jedan meštanin koji je pokušao da ga razoruža. Borili su se za pušku, ali je U. B. bio jači i u jednom trenutku izvadio i pištolj. Međutim, on nije pucao u meštanina koji mu se suprotstavio već je ispalio nekoliko hitaca u vazduh i otišao.

Foto: TANJUG/NEBOJŠA RAUS/PRINTSCREEN YOUTUBE/@MUPREPUBLIKESRBIJERS/TANJUG

Potera za njim trajala je čitavu noć, a uhapšen je jutros oko 8 sati u okolini Kragujevca. U poteru je bilo uključeno oko 600 pripadnika policije uključujući i specijalne jedinice sa zadatkom da napadača privedu ili eliminišu kao terorističku pretnju.

Osumnjičeni za masakr u Mladenovcu doveden je tokom dana u policijsku stanicu u Smederevu, presvučen u beli kombinezon. Prema prvim informacijama, on je nakon hapšenja navodno ponavljao samo jednu reč.

Autor: