AKTUELNO

Dečak Kosta K. (13) ubio je 3. maja osmoro učenika i radnika obezbeđenja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a tokom krvavog pira ranio je još šestoro drugova i nastavnicu istorije.

Detektiv Braca Zdravković kaže da neke stvari povodom slučaja u osnovnoj školi nisu rešene. Kako kaže, postavlja se pitanje, šta bi bilo da je čuvar ubio Kostu K.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su tu da decu čuvaju od neprijatelja... Eto, recimo, ja sam tamo čuvcar, poneo sam pištolj, ulazi Kosta, poteže na mene pištolj, ja ga ubijam... Ubio sam dete. Dobio bi 40 godina. Sve ove majke, koje plaču, mislim da bi me spalile na Trgu republike - rekao je Zdravković.

Bio sam na licu mesta kod škole, policajac mi je rekao "usr*ao sam se da ćemo mi morati da ga ubijemo" Nadali smo se da će se predati, ili izvršiti samoubistvo - rekao je Zdravković.

Znam policajce koji su ubili maloletne delikvente, i zaglavili su na robiji, čovek koji je bio u Osnovnoj Školi mi je rekao da se uplašio šta će biti, dodao je Zdravković.

- Koliko bi čuvar dobio? - ponovio je Zdravković.

Advokat Strahinja Milovanović kaže da se ne zna da li čuvari nose oružje, i da li uopšte imaju pravo da nose pištolje sa sobom.

Foto: TV Pink Printscreen

- S obzirom na celu priču koja se potegla, slažem se za meru koja je doneta za nelegalno oružje, da se preda bez kazni. Podigla se prašina oko legalnog oružja, jer je restriktovna - naveo je.

Autor: