AKTUELNO

Dvadesetogodišnji Uroš B. iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, priznao je izvršenje tog krivičnog dela i, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, sud mu je odredio je pritvor.

U.B. je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.


Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je U.B. izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica. U.B. je 4. maja ove godine, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povredio. Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova juče i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Autor: