AKTUELNO

Policija iz Kovina uhapsila je devojku (21) zbog sumnje da je svojoj bebi davala lekove za smirenje!

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, prema osumnjičenoj A.N. (21 godina) određen je pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena u noći između 26. i 27. aprila 2023. godine u Kovinu svom šestomesečnom detetu dala antipsihotik – lek „ONZAPIN“, nakon čega je devojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’.

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obaveštenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gde je, zajedno sa detetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27.04. do 12.05.2023. godine.

Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici istovremeno su joj izrečene i hitne mere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj.