AKTUELNO

Španska policija pokušava da identifikuje i uhapsi razbojnike koji su ove nedelje upali u luksuzno naselje u blizini Saragose. Oni su pokušali da obiju tri kuće, a vlasnika jedne od njih su vezali, i pretili mu da će mu silovati maloletnu ćerku! Sumnja se da iza ovih napada stoji grupa iz Srbije.

U prvoj kući u su provalili kroz garažna vrata, ali kada su primetili da su svetla upaljena, nisu uspeli da uđu. U drugoj kući, gde živi stariji bračni par, žena ih je iznenadila i oni su morali da pobegnu. Lošu sreću su imali članovi porodice koji su spavali u kući koju su lopovi kasnije upali.

Tražili su nakit i novac, zatim su vezali muškarca, koji je čak bio zaplašen da će mu silovati ćerku - maloletnicu - ako im ne da više novca, prenosi španski portal Heraldo.

Policija je potvrdila da se "nekoliko pljački" koje su se dogodile u noći sa četvrtka na petak u naselju Las Lomas, smeštenom otprilike dva kilometra od grada Zuera, trenutno istražuju.

Iza napada stoje Srbi?

Izvori bliski slučaju su objasnili da bi iza ovih napada mogla stajati organizovana grupa iz neke istočne zemlje. Moguće iz Srbije, iako su napadači, koji su sakrili svoja lica maskama i koristili "slušalice" za komunikaciju tokom kretanja po kućama, govorili španski.

Prvi su alarm podigli bračni par koji se sreo sa kriminalcima u svojoj sobi usred noći. Policija je otišla u njihovu kuću, ali nisu mogli ni da pretpostave da su u tom trenutku lopovi još uvek bili u naselju i da druga porodica prolazi kroz dramatično iskustvo.

Osim nekoliko šamara i ogromnog psihičkog iscrpljenosti kojoj su bili izloženi, čini se da stanari ove poslednje kuće nisu pretrpeli ozbiljnije povrede.

Najgori trenutak za ukućane bio je kada su lopovi zapretili da će odvesti devojčicu i čak je seksualno napasti. Istraživači sada pregledaju snimke, kako bi pronašli razbojnike.

Autor: