AKTUELNO

M. N. (25), koji je 21. februara ove godine batinama ubio dvogodišnju pastorku, i dalje se nalazi u pritvoru, a psihijatrijsko veštačenje na koje je bio upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu završeno je.

- Psihijatrijski veštaci utvrdili su da je osumnjičeni u momentu dok je batinao devojčicu bio uračunjiv. Bio je malo pripit, ali to nije uticalo ni malo na stanje njegove svesti. On se dalje brani ćutanjem. U pritvoru je od momenta hapšenja, pritvor mu se produžava na svaka 30 dana, tako da će do suđenja biti iza rešetaka. Uskoro se protiv njega podiže optužnica – saznajemo od nadležnih.

Da podsetimo, ovaj očuh monstrum je batinama ubio nedužnu devojčicu jer ga je nerviralo što plače. Udarao ju je o pod, zid, šutirao, pesničio...

- Prilikom pregleda tela utvrđeno je da je devojčica modra od udaraca, da joj je prilikom batinjanja razbijena glava i pocepana jetra, što je dovelo do smrti – nalazi su obdukcije.

Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ, TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/Facebook.com

Kada je donesena u zaječarsku bolnicu, lekari su pokušavali punih sat vremena da je ožive, ali bezuspešno. M. N. preti doživotna robija ukoliko se njegovo krivično delo kvalifikuje kao teško ubistvo.

Majka ubijene devojčice, J. T. koja je prisustvovala batinjanju svoje ćerkice, nalazi se na slobodi. Bila je u pritvoru 30 dana nakon ubistva, i tada je bila osumnjičena da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, za koje je maksimalna kazna zatvor u trajanju od tri godine.

Autor: