AKTUELNO

Psiholog i pedagog u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji dečak ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, saslušani su u policiji.

Kako se saznanje, oni su pozvani da objasne da li se dečak pre masakra koji je počinio ponašao neuobičajeno, kao i da li je bilo problema sa njim u školi.

- Školski psiholog i pedagog saslušani su u sklopu predkrivičnog postupka koji je pokrenut protiv majke dečaka kako bi se proverilo da li u njenom ponašanju prema sinu ima elemenata krivičnog dela zanemarivanje i zapuštanje maloletnog deteta. Oni su izjave dali u policiji i kada budu preduzete i ostale radnje koje su naložene, izveštaj će biti dostavljen tužilaštvu - navodi izvor "Kurira".

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

Podsetimo, izjavu je dala i majka trinaestogodišnjaka, kao i dadilja koja ga je čuvala od jedanaestog meseca do pre nekoliko godina. Više tužilaštvo u Beogradu preuzelo je ovaj predmet, pošto se pred njih već vodi postupak protiv oca masovnog ubice iz osnovne škole. Njegov otac je uhapšen je istog dana kada se dogodio jezivi masakr u centru Beograda i on je i dalje u pritvoru. Sumnjiči se za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Inače, Ministarstvo prosvete završilo je vanredni inspekcijski nadzor u školi i predalo predlog za razrešenje direktorke škole, kao i sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji su suspendovani do okončanja tog postupka.