AKTUELNO

Uroš B. (21) iz Dubone, nakon masakra kod Mladenovca, ušao je u gažaru jednog meštanina i ukrao mu automobil jer je očev "mercedes" zaglavio u obližnjoj njivi.

Vlasnik automobila saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. On je juče, navodno, rekao da mu je vozilo bilo parkirano u garaži, ali ona nije bila zaključana. Tek rano ujutru je primetio da mu nema "citroena". Ukradeno vozilo nađeno je kod rampe u Malom Požarevcu.

- Uroš je odlučio da ukrade automobil onog trenutka kada je očev "mercedes" ostao zaglavljen u njivi. Tako je u isti mah i zavarao trag policiji- kaže naš izvor.

Pred tužiocem juče je saslušan i taksista koga je zajedno sa putnicom oteo Uroš.

Nezvanično, on je rekao da je stajao na rampi kada mu je u vozilo ušao mladić. U ruci je imao bombu kojom je pretio da će ih razneti, ako uradi nešto pogrešno. Uroš je seo na zadnje sedište gde je već bila devojka. Kako bi sebi spasila život putnica ga je slagala da je trudna. Taksista mu je rekao da mora da je vozi do Uba, pa zatim njega u Vinjište kod Kragujevca.

Pred Višim javnim tužilaštvom do sada je saslušano 20 svedoka.

Saslušanja se nastavljaju i naredne nedelje.

Kako je "Telegraf.rs" objavio, u krvavom piru u selima Malo Orašje i Dubona Uroš je ubio 8 osaoba, a ranio 14. Od juče su status svedoka oštećenih dobilo još troje ljudi.

Uroš se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici na veštačenju. Njemu je produžen pritvor na još 30 dana.

U pritvoru se nalazi i njegov otac i ujak.