AKTUELNO

Trinaestogodišnji K. K. i dalje se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi Kosta Kecmanović pucnjava škola Vračar Vladislav Ribnikar 2.

Prošlo je tačno mesec dana od masovne pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je trinaestogodišnji K. K. iz vatrenog oružja usmrtio devetoro đaka i čuvara škole.

Istog dana, dok su neki roditelji ispred škole i dalje čekali svoju decu, održana je konferencija za novinare na kojoj su iznete prve zvanične informacije.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kako je rečeno, ranjeno je šestoro dece i nastavnica istorije, dok je ubijeno osmoro učenika i čuvar škole.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić, do detalja je objasnio kako se odigrala masovna pucnjava i naveo da je ona mesec dana planirana. On je rekao da je dečak dva pištolja sa pet okvira uzeo iz očevog sefa, a da je u školu doneo i četiri molotovljeva koktela.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Oko 8.40 časova dežurnu službu PU za Beograd pozvala je Jovanović Ivanka, pomoćnik direktora i prijavila da je u školu ušlo dete sa vatrenim oružjem koje nasumično puca. Odmah su upućene patrole policije. Nakon toga je u 8.42 pozvalo NN lice i predstavilo se kao K. K. i rekao da je upucao više lica. Doalskom policije na lice mesta, utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane dečaka koji je i pozvao našu službu. Osam učenika je stradalo, sedam devojčica i jedan dečak - rekao je Milić.

Autor: