AKTUELNO

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, a kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Nastavnik, koji je išao sa decom na ekskurziju, otkrio je detalje samog udesa.

Nesreća se dogodila oko 9 i 20 sati. Uviđaj je završen, a nakon popravke autobusa deca se vraćaju kući.

U autobusu je bilo 79 đaka.

"Čovek nam je izleteo ispred autobusa"

Foto: Pink.rs

"Imali smo sudar na ulasku u Šabac, čovek nam je izleteo ispred autobusa iz smera gde nije trebalo da bude, srećom, autobus je sporo vozio jer je vozač ulazio u grad, pa je šteta mala. Ima lakše povređenih, deset dece“, kaže Nastavnik muzičkog u OŠ Desanka Maksimović u Futogu Đorđe Kurjak.

Dr Luka Janković kaže da su svi dovezeni u stabilnom opštem stanju.

- Mislimo da su trenutno sve lakše telesne povrede, petoro ili šestoro je otpušteno odavde, trenutno je dijagnostika za ostalih petoro - rekao je Janković.

Foto: Pink.rs

Prema njegovim rečima, sve su povrede kontuzivnog tipa nagnječene, neki su udarili grudnim košem, neki ekstremititetima rukama nogama, jedino je vodič malo teže povređen on je u trenutku sudara stajao pa je telom udario o vetrobran.

Uviđaj je obavio tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i naredio hapšenje vozača automobila (77) zbog ugrožavanja javnog saobraćaja.