AKTUELNO

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Vukašin M. (26) osumnjičen za silovanje vanbračne supruge i prebijanje njihovog zajedničkog šestomesečnog sina.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela silovanje i nasilje u porodici.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao krivična dela za koja se tereti i izneo svoju odbranu.

- Možda sam bio malo grublji jer sam se zaneo, ali nisam tukao suprugu, niti sam se iživljavao nad njom - rekao je V. M. tokom iznošenja odbrane.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Vukašinu M. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Podsetimo, naredba o sprovođenju istrage protiv Vukašina M. doneta je zbog sumnje da je 1. juna oko 21 čas upotrebom sile i pretnjom silovao svoju vanbračnu suprugu, dok je ona plakala i trpela jake bolove.

"Zapretio joj je da će je ubiti ukoliko pozove policiju, usled čega se oštećena dodatno uplašila za svoju i bezbednost njihovog zajedničkog deteta. Takođe se sumnja da je Vukašin M. u prethonih nekoliko dana, u vreme kada detetova majka nije bila prisutna, zlostavljao njihovog šestomesečnog sina, zadajući mu udarce po glavi i telu, usled čega je dete zadobilo više telesnih povreda" navodi se u saopštenju tužilaštva.

Foto: Instagram.com/_jelena_dincic

Vukašinova supruga D. S. je u petak ujutro došla s bebom u Dečju bolnicu u Tiršovoj i prijavila da je njen nevenčani muž cele prethodne noći zlostavljao i tukao nju i bebu, kojoj su konstatovane su modrice i podlivi po glavi. D. S. se žalila da je udarana po grudima i glavi i da je seksualno zlostavljana, zbog čega je upućena na ginekološki pregled. Pošto su ginekolozi utvrdili da D. S. ima povrede i po genitalijama, o tome je obaveštena policija.

Alarmirala javnost

Inače, javnost je o ovom slučaju obavestila supruga jednog pevača, koja je na Instagramu podelila slike nasilnika i povređene bebe. Ona je ispričala da je Vukašin zlostavljao njenu drugaricu i zatražila je da se nasilnik što pre privede pravdi.

Podsetimo, za krivično delo nasilje u porodici predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora, dok je za silovanje maksimalna kazna 15 godina.

Autor: