AKTUELNO

Odlukom Apelacionog suda u Kragujevcu ukinuta je presuda Višeg suda u Užicu po kojoj je pripadnik Granične policije D.M. osuđen na pet, a njegova poznanica S.D. na dve godine i tri meseca zatvora zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Apelacioni sud je uvažio žalbu jer je Viši sud u Užicu u potpunosti ignorisao predložene dokaze odbrane, odbijen je bukvalno svaki dokaz. U ponovnom postupku ćemo između ostalog utvrditi i istinitost iskaza pripadnika policije, odnosno biće ispitana njihova verodostojnost kako je to i navedeno u Rešenju Apelacionog suda u Kragujevcu – izjavio je branilac okrivljenog policajca, čačanski advokat Ivan Čvrkić.

Graničnom policajcu i njegovoj poznanici se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Naime, njih dvoje uhapšeni su 27. maja prošle godine ispred kuće okrivljene u jednom selu kod Prijepolja zbog 32 kilograma marihuane raspoređene u 30 paketa.

Nezvanično, okrivljeni su pre hapšenja bili u višegodišnjoj emotivnoj vezi, a dan ranije vratili su se sa zajedničkog putovanja u Sarajevo.

Tamo su se žestoko posvađali, jer je on bio patološki ljubomoran. Njegova partnerka nije želela da se njihova veza obnaroduje. Dana kada su oboje privedeni, rekao je da je kod partnerke došao da raščiste nesporazum koji su imali – kaže naš izvor iz istrage. Okrivljena je pred sudom priznala krivično delo, dok je Prijepoljac negirao navode optužnice.

Viši sud u Užicu odbio je većinu dokaza odbrane okrivljenog policajca među kojima i telekomunikaciono veštačenje koje bi trebalo da utvrdi gde su se nalazili ključni svedoci tužilaštva, inače policajci, u vreme dok je okrivljeni bio u dvorištu sa poznanicom, gde je i uhapšen.