AKTUELNO

Oglasili su se baba i deda devojčice koju su, kako se sumnja, ubili roditelji koji su poreklom iz Srbije.

Devojčica (3), srpskog porekla, ubijena je u Švajcarskoj, a za zločin su osumnjičeni njeni roditelji koji se trenutno nalaze u pritvoru. Kako su objavili mediji u Švajcarskoj, da slučaj bude još jeziviji, zločin se odigrao naočigled još dvoje dece, polubraće žrtve, piše Nova.

Mediji u Švajcarskoj su objavili da je brigu o dvojici dečaka preuzeo organ za zaštitu dece i odraslih, ali i dalje nije poznato gde su deca smeštena. Baba i deda nesrećne devojčice ispričali su za švajcarske medije da ne znaju gde su dva polubrata ubijenog deteta. "Vlasti su samo želele da oni budu u nekim neutralnim sredinama. Naša želja je da dođu kod nas. Mi smo njihova porodica i njima je potrebna naša ljubav u ovako teškim trenucima", rekla je baba.

Kako su tamošnji stručnjaci objasnili, šanse da se to desi su veoma male i da organi odlučuju kuda će dete otići na staranje. Ispred zgrade u Glarusu gde se zločin dogodio, položene su plišane izgračke, malena vrteška i nekoliko sveća, a pored toga stoji poruka "Zbogom, anđele mali".

Roditelji u pritvoru

Otac i maćeha nalaze se u pritvoru od kada su proteklog petka pozvali Hitnu pomoć kojoj su rekli da im dete ne diše, ali su lekari samo mogli da konstatuju smrt kada su došli u stan u kom je boravila devojčica. Na nesrećnom detetu bile su uočljive povrede, a kasnije se ispostavilo da su nanete tupim predmetom.

Kako su komšije ispričale, porodica se nedavno uselila u njihovu zgradu. "Bili su veoma srećni i ništa nije ukazivalo na tragediju. Nismo ih bolje poznavali. Jedna stvar je čudna, a to je da su se iz stana čuli vrsci, ali to nikome nije bilo sumnjivo", rekle su komšije.

Kako još pišu švajcarski mediji ubijeno dete nije imalo lak život. "Za nju smo saznali tek prošle godine. Ona je bila dete našeg sina iz vanbračne zajednice. Nije imala lak početak života, njena biloška majka nije brinula o njoj, pa je zbog toga bila primljena u hraniteljsku porodicu", rekli su baba i deda ubijene devojčice.

Autor: