AKTUELNO

Milan S. (16) udavio se u Savskom jezeru spašavajuću druga Stefana Č. (16) koji je sa pontona skočio u jezero iako je bio neplivač.

Velika tragedija odigrala se u utorak popodne kada su se učenici više beogradskih osnovnih i srednjih škola okupilo na Adi Ciganliji kako bi proslavilo kraj školske godine.
- Na snimku sa nadzorne kamere se vidi da mu Milan pruža nogu, dok svi ostali beže. Niko nije držao Milana, niti pokušao da mu pomogne. Da ga je bar neko od te brojne dece uhvatio za ruke, ili ispod pazuha, da su napravili lanac, mogli su da izvuku i spase Stefana, koji se davio. Oni su svi pobegli, samo je Milan ostao da pomogne, a dete koje se davilo, uhvatilo ga je za nogu i svuklo sa pontona - kazao je otac nastradalog Milana.

Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Zabava tinejdžera se završila tragično kada su učenici počeli da skaču sa pontona u jezero. U Savskom jezeru su se udavili Milan S. učenik Srednje saobraćajne škole iz Zemuna i Stefan Č. učenik Srednje tehničke škole "Lola" u Železniku.

Kako je za Novosti izjavio otac nastradalog Milana,njegov sin je nastradao pokušavajući da spasi Stefana sa kojim je išao u osnovnu školu koji je kako kaže iako neplivač skočio u jezero na mestu gde je pet metara dubina i visoka trava.

#Ada Ciganlija