AKTUELNO

Muškarcu D.D. (48) određen je pritvor do 30 dana, zbog pretnji sudiji, kada je izjavio da je "u stanju da ubije, ako mu deca budu oduzeta"!

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, prema osumnjičenom D.D. (48) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu učiniti krivično delo kojim preti.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni je u prostorijama Centra za socijalni rad u Smederevu, gde se održavalo ročište za prinudno izvršenje mere oduzimanja dece, osumnjičeni je, u prisustvu petoro radnika Centra i više policijskih službenika koji su u skladu sa zakonom pružali asistenciju prilikom održavanja ročišta, postupajućem sudiji uputio pretnje izjavljujući da će biti u stanju da ubije ako mu deca budu oduzeta.

Po nalogu tužilaštva je prema osumnjičenom je najpre određeno zadržavanje, a potom je predloženo i određivanje pritvora.

Autor: