AKTUELNO

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru oglasilo se saopštenjem povodom saobraćajne nezgode u kojoj su povređena dva dečaka, od kojim je jednom amputirana leva noga.

Tridesetdevetogodišnji G.M. iz Zaječara napustio je mesto udesa nakon što se vozeći "golf 2" sa 1,94 promila alkohola sudario sa mopedom marke „Tomos APN 6“ kojim je su se vozila dvojica dečaka.

Saobraćajna nezgoda dogodila se sinoć oko 20 sati i 20 minuta na lokalnom putu Dubočane-Gologovica kod Zaječara.

- Do saobraćajne nezgode je došlo kada je, vozilo kojim je upravljao M.G. pod dejstvom alkohola i kretao se iz smera Gologovice ka Dubočanu, prešlo na levu stranu kolovoza gledano iz pravca njegovog kretanja i prednjim levim delom vozila udario u moped - navodi u saopštenju vršilac funkcije glavnog javnog tužioca Slaviša Dimitrijević.

Dečaci su zadobili teške telesne povrede, a M.D. koji se vozio na motoru iza vozača U.P. takođe maloletnika, od siline udarca amputirana je leva noga ispod kolena.

Nakon saobraćajne nezgode vozač je napustio lice mesta, ali je ubrzo pronađen i po nalogu dežurnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru zadržan u trajanju do 48 sati. Dežurni tužilac obavio je uviđaj zajedno sa ovlašćenim službenim licima PU Zaječar i preduzete su sve mere kako bi se prikupili dokazi sa lica mesta.

- Po saslušanju osumnjičenog biće razmatrano da li postoje zakonski osnovi da se prema njemu odredi pritvor, obzirom na teške posledice prouzrokovane saobraćajnom nezgodom i obzirom na činjenicu da je napustio mesto nezgode - navodi VF javnog tužioca Slaviša Dimitrijević.

Autor: