AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nebojše Rakića (44) zbog sumnje da je 4. marta 2008. godine u Vrčinu pucajući iz automatske puške ubio Dragana Milovanovića i ranio Aleksandra Vlahovića, a potom pobegao.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Nebojša Rakić se tereti za krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Rakić se nalazi u pritvoru od 13. maja ove godine kada je izručen iz Brazila, po poternici nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu iz 2008. godine, a tužilštvo je u optužnici predložilo sudu da mu produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.

U Brazilu je 2010. godine bio osuđen na kaznu od 13 godina zatvora zbog krivičnog dela trgovina narkoticima, a izručen je kada je izdržao.

Postoji opravana sumnja da je on 4. marta 2008. godine oko 18:50 časova sa terase drugog sprata kuće u Vrčinu ispalio 59 hitaca iz automatske puške marke "CZ" koju je navedenom prilikom neovlašćeno držao, u pravcu automobila u kom su se ispred kuće nalazili oštećeni.

Tom prilikom je Milovanović, zadobio više ustrelnih rana usled kojih je preminuo, dok je Vlahović, koji je sedeo na mestu vozača, zadobio prostrelnu radu desne nadlaktice.

Autor: