AKTUELNO

To je radio na taj način što je u PS Zemun podneo zahtev za izdavanje lične karte i putne isprave na ime Stevan Tijanić Protiv okrivljenog D.M.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, u periodu od meseca jula do meseca avgusta 2023. godine, na različitim lokacijama u Republici Srbiji.

On je dovođenjem u zabludu naveo nadležni organ da u javnoj ispravi overi štogod neistinito što može da služi kao dokaz u pravnom saobraćaju, a potom takvu ispravu upotrebljavao, iako je znao da je neistinita.

To je radio na taj način što je u PS Zemun podneo zahtev za izdavanje lične karte i putne isprave na ime Stevan Tijanić, uz koje je priložio potrebna dokumenta i lažnu osobnu iskaznicu Republike Hrvatske na kojoj se nalazila njegova fotografija, na osnovu čega su mu izdata lična karta i putna isprava Republike Srbije, koji akti su sadržali neistinite podatke, koje je okrivljeni upotrebljavao u više navrata prilikom prelaženja državne granice RS.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne na kaznu zatvora u trajanju ne kraćem od 10 meseci i meru bezbednosti Oduzimanje predmeta, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Autor: