AKTUELNO

Osumnjičeni za ubistvo Darka Geislera Nedeljkovića u Brazilu, kod kojeg su pronađeni hrvatski papiri sa imenom Darko Malić, zapravo je Brazilac Fabijan Kosta Neri. Kako se sumnja, on je 2019. godine u Hrvatskoj preuzeo drugi identitet, sa imenom čoveka iz Hrvatske.

Darko Geisler Nedeljković ubijen je 5. januara ispred porodične kuće na obali Sao Paula. On je u Brazilu živeo pod lažnim identitetom na ime Dejan Kovač. U trenutku napada, žrtva je vozila bicikl sa suprugom i sinom (4). Nakon što se su stali ispred kuće, pojavio se napadač koji je dotrčao i ispalio nekoliko hitaca u Nedeljkovića. U tom trenutku žrtva je pala na trotoar, a dete je palo sa bicikla.

Ubrzo je usledilo hapšenje. U medijima je objavljeno da je zbog ubistva uhapšen Hrvat Darko Malić. Međutim, ubrzo se ispostavilo da je Malić zapravo Brazilac Fabijan Kosta Neri.

Kod sebe je imao hrvatsku lažnu ličnu kartu u kojem se navodi da je dokument izdat 6. februara 2019. godine. Utvrđeno je i da je 19. juna 2017. godine ušao u pomenutu državu, pišu brazilski mediji.

Foto: Foto/Društvene mreže

U kući krio drogu, policajci ga uhvatili dok spava

Fabijan je osuđen na dve godine, sedam meseci i pet dana zatvora zbog posedovanja narkotika za ličnu upotrebu i korišćenja lažne isprave.

Neposredno pred Fabijanovo hapšenja, policajci su otišli u njegovu kuću da izvrše pretres. Sudski nalog je zatražen zbog saznanja da se na adresi nalazi droga. U trenutku upada policajaca, lažni Hrvat je spavao i izabrao je svoje pravo da ćuti.

Pored lažnog identiteta, kod njega je oduzeta 71 vizit karta na ime Darko Malić, tablet, mobilni telefon, precizna vaga, hašiš težine 190 grama.

On je odbio da policiji da lozinku za otključavanje svog pametnog telefona, ali je sud odobrio razbijanje poverljivosti elektronske opreme koja je na veštačenju.