AKTUELNO

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 19. februar odloženo suđenje Urošu Pašajliću, optuženom za zanemarivanje i zlostavljanje svoje osmogodišnje ćerke.

Suđenje je odloženo zbog izostanka svedoka Nevene T., majke zlostavljane devojčice. Sudija je rekao da je Neveni T. poziv za suđenje ostavljen u sandučetu, nakon čega se sud obratio nadležnoj policijskoj stanici da je pronađu i dovedu, ali policijski izveštaj nije dostavljen sudu. Kako je dodao sudija, obratiće se i odeljenju za potrage, a branioca je zamolio da dostavi njen tačan matični broj, pošto ne postoji osoba čiji JMBG oni imaju. Na sledeće suđenje, pored Nevene T. pozvan je i svedok Oliver S., kojeg je odbrana predložila. Branilac Nemanja Lukić je sudu na jednom od prethodnih suđenja dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković, Tv Pink Printscreen/MUP Srbije

Pašajlić je doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta prošle godine.

Njemu se optužnicom na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta prošle godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24. marta prošle godine izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena devojčica, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo, posle čega je uhapšen i doveden u pritvor.

Autor: