AKTUELNO

U jami rudnika "Čukaru Peki" kod Bora jutros oko osam časova izbio je požar na viljuškaru, ali na svu sreću nema povređenih.

Kako je saopštila kompanija Serbia Zijin Mining, požar je izbio jutros između dve smene dok svi zaposleni u prvoj smeni još uvek nisu stigli na svoja radna mesta.

- Hitrom reakcijom nekoliko rudara, koji su u tom momentu bili u blizini, požar je lokalizovan i ugašen i niko nije povređen. U momentu izbijanja požara, vozilo je bilo parkirano i u njemu nije bilo radnika, pa se pretpostavlja da je vatra izbila zbog kvara na instalaciji mašine. Četvorica rudara koja su bila u blizini hodnika iz kojeg je izlazio dim, upućena su u borsku bolnicu radi rutinskog kontrolnog pregleda i oni nemaju nikakve simptome. Proizvodnja je nakon kratkog zastoja i provetravanja rudarskih prostorija, nesmetano nastavljena-navodi se u kompanijskom saopštenju.

Iz Serbia Zijin Mininga poručuju da je rudarski inspektor na terenu i da će svi detalji ovog akcidenta biti poznati nakon sprovedene istrage, kao i da kompanija pohvaljuje sve zaposlene koji su brzom reakcijom pomogli gašenje požara.

Autor: