AKTUELNO

Tinejdžer Nikola Rašković (18) nastrdao je jutros u eksploziji fabrike Trajal u Kruševcu, a na društvenoj mreži njegov rođeni brat potresnim rečima oprostio se od njega.

Prema pisanju medija, u stravičnoj eskploziji koja se dogodila u pogonu za mešanje raketnog goriva u fabrici Trajal, nastradao je Nikola Rašković, dok su četiri osobe povređene. Među njima je jedna devojka, koja je zbog povreda transportovana u Beograd.

Neki članovi porodice nastradalog mladića, za medije su objasnili su da je Nikola bio najmlađi radnik u tom pogonu.

- Zaposlio se pre nekoliko mesecu u Trajal, ali je nedavno prešao u taj pogon u kom je nastradao. Hteo je tamo da pređe jer je tamo bolja plata, iako su mi svi govorili da je tamo mnogo teže raditi - ispričala je ranije baka dečaka.

Za oca i majku komšij ekažu da su neutešni.

- Majka ne prestaje da plače. Inače je bolesna, ali ne želi lekove za smirenje, ne želi ništa jer je ostala bez mlađeg sina - rekla nam je ranije komšinica.

Foto: Društvene mreže

Od nesrećnog Nikole na društvenoj mreži potresnim rečima oprostio se i njegov straiji brat.

"Brate moj, neka te anđeli čuvaju. Voli te tvoj brat"

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas fabriku "Trajal" u Kruševcu, gde se jutros dogodila eksplozija i izrazio duboko žaljenje povodom ovog tragičnog događaja u kojoj je osamnaestogodišnji mladić izgubio život, dok su četiri osobe povređene.

"Ministar Gašić razgovarao je sa rukovodstvom ove fabrike, kao i sa pripadnicima Policijske uprave u Kruševcu i Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom gradu o okolnostima ove nesreće i poručio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo sve mere i radnje radi utvrđivanja uzroka ove tragedije" piše u saopštenju MUP.

Autor: