AKTUELNO

Tragedija koja potresa javnost ovih dana jeste vest o padu sa 24 sprata srpske pevačice Andrijane Lazić.

Andrijana Lazić stradala je u 28. godini, tokom odmora sa prijateljicama prošle nedelje kada je u Dubaiju pala sa 24. sprata.

Bila je zaposlena u MUP-u Republike Srpske.

Vrlo je štura informacija o ovom nesrećnom događaju. Sve je jako čudno kada sam pročitala tu informaciju, rekla je Irina Veljković, urednik, novinar Studia B u Novom jutru Jovane Jeremić. Mislim da u Dubajiu ne postoje terase izjavila je da je poginula i pala sa 24 sprata i vrlo je čudno sve to jer malo je verovatno da na 24 spratu ima takvih terasa sa kojih može da se padne. Ne postoje ni izjave drugarica sa kojima je ona bila na odmoru.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekla , vrlo je moguće da s obzirom da se radi o zemlji koja izuzetno ulaže u turizam da se u ovom slučaju daju šture informacije zbog imiđža koji Dubaji.

Ne govori se ništa da li je to hotelska soba ili privatni smeštaj, prosto mislim da žele da se to sve zataška. Prosto je neverovatno da neko padne sa 24 sprata ili je samoubistvo ili ubistvo, kaže Veljković.

Foto: TV Pink Printscreen

Stefan Srebljanović iz Centra za međunarodnu javnu politiku rekao je za Novo jutro Jovane Jeremić da je pitanje šta će se sve tu istraga pokazati i kada se sazna na osnovu čega je ona pala, dali je pala ili je gurnuta. Još uvek se ništa ne zna, nema ni izjava njenih drugarica.

Ako postoji neki veo misterije i ako se ne bude razotkrije to će samo pospešiti stvaranje nekih mišljenja da je tu bilo nekih skrivenih namera da se ru desilo nešto što i nije baš onako kako je predstavljeno.

Foto: TV Pink Printscreen

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost reako je za Pink TV da najpre mora da se sprovede istraga o samom događaju jer novinari nekad mogu da pomognu, a nekada i da odmognu. Nije dobro kada nema izjava u medijima dok traje istraga milsim da svakako trebamo da imamo poverenja i u njihove istražne organe.