AKTUELNO

Osumnjičeni E. S. (40) iz Smedereva koji je uhapšen juče nakon što je izvršio oružanu pljačku u apoteci gde je 15 minuta držao devet taoca, a prethodno je pokušao da opljačka i trafiku u novembru je izašao iz zatvora, saznaje Kurir!

Pa da podsetimo, osumnjičeni je juče prvo oko 17.40 sati pokušao da opljačka trafiku u Karađorđevoj ulici, ali ga je radnica oterala tako što se zabarakadirala. Nakon toga na nekih 100 metara upao je u apoteku u ulici Nosilaca albanske spomenice i uz pretnju pištolja kao taoce držao devet ljudi, od kojih su tri apotekarke i šest mušterija. Za sada nije poznato koliko je uzeo novca, ali ga je policija kada je pokušao da pobegne na zadnji izlaz lokala lišila slobode. U oružanoj pljački niko nije povređen.

- Osumnjičeni E. S. je početkom novembra izašao iz zatvora gde je proveo neko vreme zbog krivičnog dela krađe. Naime, u pitanju je lice koje je nekoliko puta osuđivano zbog krađe, teške krađe i razbojništa. Takođe, ima i mnogo drugih krivičnih prijava na svoje ime - kaže dobro obavešten izvor i dodaje:

Sumnja se da je u pitanju lice koje koristi nedozvoljene supstance i to je svakako jedan od razloga zašto mu je odmah uzeta krv i urin na analizu nakon filmskog hapšenja.

Foto: Facebook.com

Kako dalje navodi naš izvor, E. S. će sutra biti saslušan u tužilaštvu.

- Osumnjičeni bi trebalo sutra da bude saslušan u nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Smederevu gde bi trebalo da ispriča iz kog razloga se odlučio na ovaj korak, kao i da detaljno opiše kako je isplanirao razbojništvo. Takođe, osumnjičeni bi trebalo da objasni kako je nabavio pištolj jer u registru nema odobrenje da može da poseduje oružje - kaže naš izvor.

- Takođe, sutra bi u tužilaštvu trebali da se saslušaju i taoci iz apoteke koji su bili zarobljeni 10 do 15 minuta u objektu kada je osumnjičeni upao naoružan.

Foto: Facebook.com

Osumnjičenom E. S. iz Smedereva trenutno se stavlja na teret da je izvršio krivično delo pokušaj razbojništa, razbojništvo, nedozvoljeno nošenje oružja i prinuda jer je držao taoce prilikom pljačke. Nakon detaljne istrage tužilaštvo će kvalifikovati koja tačno dela će se stavljati osumnjičenom na teret.

Pa da podsetimo, uzeti su snimci sa nadzornih kamera iz apoteke, kao i sa ulice kako bi se utvrdila putanja kretanja osumnjenog u periodu od dve pljačke. Osumnjičeni za pljačku u apoteci nije imao pomagača i saučesnika, ali će se detaljnom istragom utvrditi da li je imao nekog kada je pokušao da opljačka trafiku koja mu je bila prva na meti.

- Što se tiče pištolja koji je osumnjičeni E. S. koristio u pljačkama biće veštačen jer za sada nije poznato da li je imao pravi pištolj ili repliku koja je dobro urađena i kojoj umesto pravih metaka idu metkići - podseća izvor.

Autor: