AKTUELNO

Viši sud u Jagodini prvostepeno je osudio Marka P. (24) iz Paraćina na 20 godina zatvora zbog ubistva u februaru 2023. svoje maćehe Marine M. (50) u njenoj kući, koji je nakon tog zverskog zločina nožem zajedno sa sestrom M. P. (28) njihovom ocu Milošu P. (59) kome je zadao 41 ubod u telo.

Zločin se dogodio 5. februara, kada je osumnjičeni mladić došao u kuću svoje maćehe, koja se nalazi 500 metara dalje od kuće u kojoj on živi sa ocem i sestrom. Kako smo ranije pisali Marko P. je kobnog dana došao kod maćehe sa kojom je njegov otac bio u dugogodišnjoj vezi. Hteo je, navodno, opet da je maltretira i da joj uzima novac. Nakon svađe, kuhinjskim nožem je izmasakrirao maćehu, a potom nastavio da pretura po kući. Posle toga odlazi do kuće i sa setrom maltretira oca kog su izboli 41 put i naneli mu povrede.

- Marko P. nedavno je prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo i pokušaj ubistva, ali na ovu odluku Višeg suda u Jagodini žalilo se nadležno Više javno tužilaštvo u Jagodini koje je tražilo veću kaznu - navodi Kurirov izvor i dodaje:

- Tokom istrage veštačenjem je utvrđeno da je M. P. neuračunljiva i da ima težak oblik šizofrenije. Pa je nakon toga odluka nadležnih bila da se postupak koji se u tom trenutku vodio zajedno protiv Marka P. i njegove sestre M. P. razdvoji. Odlukom Višeg suda u Jagodini M. P. je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Inače, Više javno tužilaštvo u Jagodini za ovo krivično delo tražilo je doživotnu kaznu zatvora za Marka P. koji je priznao zločin.