AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi izvođenjem dokaza trebalo da bude nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Na današnjem suđenju trebalo bi da se prikaže dokumentacija koju je prikupio MUP, kao i obavljena veštačenja.

Tokom suđenja u ponedeljak odbrana je zatražila izuzeće tužilaca, tvrdeći da su u postupku koristili falsifikovane izveštaje o uviđaju iz kuće u Ritopeku, gde su pripadnici grupe ubijali žrtve.

Ovaj predlog sudija je odbila.

Advokat Dejan Lazarević od ponedeljka ponovo brani 11 pripadnika ove grupe.

Lazarević je na početku postupka branio nekoliko pripadnika sve dok nije uhapšen u aprilu 2022. godine zbog sumnje da je pripadnik grupe Darka Šarića.

Prethodno su tokom suđenja ispitani svedoci, oštećeni u ovom predmetu, odnosno članovi porodica ubijenih muškaraca, kao i oštećeni I.S., koga su, kako je navedeno u optužnici, članovi ove grupe oteli i držali na stadionu FK Partizan, gde su ga mučili, zlostavljali i silovali.

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.