AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja je optužena za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, kao i jedno silovanje na u prostorijama na stadionu FK Partizan.

Današnje suđenje je obeležio povratak advokata Dejana Lazarevića koji se ponovo nalazi u ovom predmetu. Pored Belivuka i Miljkovića Lazarević zastupa još devet članova ove kriminalne grupe.

Na samom početku je došlo do sukoba Dejana Lazarević i tužioca Saše Ivanića.

Danas su prikazani svi dokazi koji su prikazani u pisanoj dokumentaciji. Lazarević je zatražio da budu pozvani svi oni koji su sačinili izveštaj veštačenja koji su rađeni prilikom uviđaja u kući u Ritopeku 2021. godine, ali i veštačenja bunara u okviru te kuće.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

U sudnici je potom izveden nalaz DNK veštačenja Nacionalnog kriminalističkog centra za kriminalističku forenziku. Na zidovima tajne prostorije, nogaru stoli i šrafcigeru pronađen je DNK sada pokojnih Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Navedeno je da je pronađena i jakna gde su pronađeni biološki materjali Marka Miljkovića i Marka Budimira, ali Vlada Draganića u prostoriji gde su prema optužnici počinjena ubistva.

Suđenje se nastavlja u četvrtak.

Autor: